MENU
Thesari.com © 2001 - 2023

Piketohen 29 aplikuesit që përmbushën kriteret për strukturat e "Vetting"-ut - Thesari

E Shtunë 18 Shkurt, 2017
Piketohen 29 aplikuesit që përmbushën kriteret për strukturat e "Vetting"-ut

vettingu-drejtesi

Avokati i Popullit, në ushtrim të kompetencave të përcaktuara nga ligji nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, ka kryer në përputhje me përcaktimet e dhëna në nenin 6 dhe 7 të këtij ligji, verifikimin e kritereve formale të kandidatëve, të cilët kanë shprehur interesin për anëtare të institucioneve të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë. Ky proces është zhvilluar nën monitorimin e pandërprerë të ekspertëve ndërkombëtarë të ONM-së. 

Pas, verifikimit të të gjithë aplikimeve për pozicionet e institucioneve të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve, Avokati i Popullit ka verifikuar në tërësi 192 aplikime nga të cilat:

29 aplikime kanë përmbushur kriteret formale për secilin pozicion të parashikuar nga ligji;
2. 163 aplikime nuk kanë përmbushur kriteret formale të përcaktuara nga ligji për secilin pozicion.

Në përfundim të këtij procesi, si dhe në zbatim të nenit 7 pika 6 të ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, Avokati i Popullit, i ka dorëzuar Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit listat e kandidatëve, si dhe të gjitha dosjet individuale fizike të aplikimeve të shqyrtuara për këta kandidatë.

Vlerësimi dhe rekomandimet për kandidatët nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, do t’i përcillen Avokatit të Popullit, që së bashku me dy listat e sipërcituara do t’ja dorëzojë më pas Kuvendit të Shqipërisë.

Më poshtë, do të gjeni edhe listat emërore të kandidatëve të cilët kanë plotësuar kriteret formale për secilin pozicion, si dhe të kandidatëve të cilët nuk i plotësojnë këto kritere.

Kandidatët që plotësojnë kriteret formale

1 Albana Shtylla Kolegji i Apelimit
2 Alma Faskaj (Vokopola) Për të gjitha pozicionet
3 Betula Toto Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
4 Dede Kasneci Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
5 Donald Xhelili Për të gjitha pozicionet
6 Eljona Lloja Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
7 Elvis Zaimi Për të gjitha pozicionet
8 Erin Çaku Për të gjitha pozicionet
9 Ermira Deçka Kolegji i Apelimit
10 Firdes Shuli Për të gjitha pozicionet
11 Florian Ballhysa Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
12 Ina Rama Kolegji i Apelimit
13 Irena Nino Për të gjitha pozicionet
14 Kestrin Katro Kolegji i Apelimit
15 Klara Mullaj Për të gjitha pozicionet
16 Lindita Xhillari(Hanku) Komision i Pavarur i Kualifikimit
17 Lulzim Hamitaj Për të gjitha pozicionet
18 Mimoza Tasi Për të gjitha pozicionet
19 Monika Meça Kolegji i Apelimit
20 Nejla Peka Për të gjitha pozicionet
21 Nertila Sadedini Për të gjitha pozicionet
22 Olsi Komici Për të gjitha pozicionet
23 Orjela Shishi Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
24 Rezarta Abdiu Aplikon për të gjitha pozicionet, por plotëson kushtet vetëm për Komisionere Publike
25 Rezarta Tahiraj Kolegji i Apelimit
26 Rozeta Ivanova Komision i Pavarur i Kualifikimit
27 Shpresa Beçaj Kolegji i Apelimit
28 Sokol Çomo Kolegji i Apelimit
29 Valbona Sanxhaktari Për të gjitha pozicionet

Kandidatët që nuk plotësojnë kriteret formale

1 Adrian Liçaj
2 Adriana Alushani
3 Aida Kume
4 Albana Tushe
5 Aldona Sylaj
6 Alion Cenolli
7 Aliona Pelo
8 Altin Peza
9 Altin Shano
10 Amarila Ulqinaku
11 Ana Kaçi
12 Anila Trimi
13 Anxhela Kostandini
14 Arben Lena
15 Arben Spaho
16 Arbër Shehu
17 Ardian Hajdari
18 Ardian Shabani
19 Ardit Çami
20 Ardita Alsula
21 Arjan Rexhepi
22 Arjon Besimaj
23 Arlinda Gojani
24 Artan Gjylbegaj
25 Arte Gjonaj
26 Axhem Çeta
27 Beriola Shehu
28 Bernard Balla
29 Bledar Cenameri
30 Bledar Ilia
31 Blerta Turku
32 Brunilda Lilo
33 Brunilda Saliaj
34 Brunilda Vasha (Bekteshi)
35 Bujar Madani
36 Darjel Sina
37 Davis Visari
38 Deniol Pajolli
39 Diana Dervishi
40 Dorina Zoga
41 Driesa Pepi
42 Dritan Shehaj
43 Edlira Bylo (Grabova)
44 Edmond Kasmi
45 Eduart Jani
46 Edvin Koxhaj
47 Eliverta Muço
48 Elona Kthupi
49 Emiliano Gjika
50 Endri Papajorgji
51 Enea Babliku
52 Eniela Agolli
53 Enkeleda Goxhaj
54 Enton Dimni
55 Erinda Male (Duraj)
56 Erjon Bejko
57 Erjona Canaj
58 Ermonela Matuka
59 Ermonela Xhafa
60 Ersida Zoto
61 Ervin Sulko
62 Ervis Balla
63 Esilda Palluqi
64 Esmeralda Koliçi
65 Etleda Çiftja
66 Etleva Paplekaj
67 Etleva Shore
68 Eva Dyrmishi
69 Fatos Dervishi
70 Fisnik Barjami
71 Florian Prendi
72 Fredi Mirashi
73 Genci Bilali
74 Genta Tafa(Bungo)
75 Genti Bedalli
76 Genti Ndreca
77 Gentian Gurra
78 Gëzim Canaj
79 Gëzim Cenaj
80 Gjergji Imeraj
81 Grejsa Cino
82 Hajdar Noka
83 Hasan Shkalla
84 Hektor Muçaj
85 Hemion Braho
86 Heral Saraçi
87 Heroina Duka
88 Ibrahim Disha
89 Idlir Tivari
90 Josiba Osmani
91 Jude Sulejmani
92 Juelda Lamçe
93 Julian Beqiri
94 Julinda Beqiraj
95 Julinda Mansaku
96 Klajdi Mone
97 Kledia Ngjela(Mazniku)
98 Klodian Rado
99 Kostandin Kazanxhi
100 Krenar Ahmeti
101 Lekë Hamzaraj
102 Lindita Blinishti
103 Lindita Troja
104 Liri Llukani
105 Lorenca Brahimaj
106 Loreta Poro
107 Luan Daci
108 Luan Pebro
109 Madrid Lemeti
110 Majlind Shkira
111 Manjola Memini
112 Marsid Laze
113 Merita Muçaj
114 Milen Lako
115 Mirilla Kondakçiu
116 Mirion Theodhosi
117 Moris Backa
118 Natasha Mulaj
119 Ndue Cuni
120 Nertila Mete
121 Nevila Dalipi
122 Noreta Kalçuni
123 Oneda Islami
124 Pal Shkambi
125 Pamela Qirko
126 Petraq Gjikurja
127 Petrit Agaj
128 Renato Ndokaj
129 Rezarta Schuetz
130 Roland Ilia
131 Roland Gjoni
132 Rovena Pregja
133 Sabri Hoxha
134 Saimir Blloku
135 Saimir Kraja
136 Sergjio Mazreku
137 Serxhi Koçi
138 Shaqir Hasani
139 Shefqet Dida
140 Shpëtim Beqiraj
141 Shpresim Bajraktari
142 Shqipe Halilaj
143 Shqiponja Meta
144 Silvana Shehaj
145 Sokol Bana
146 Sokol Lamaj
147 Sokol Gjyriqi
148 Suela Sulkja
149 Suela Zhegu
150 Suzana Hoxha
151 Suzana Pasha(Hoti)
152 Tedi Minga
153 Teuta Disani
154 Valbona Legisi
155 Vasil Shandro
156 Vjosa Bodo(Mujo)
157 Vladimir Vladaj
158 Vojo Malo
159 Xheklina Bylykbashi
160 Xhensila Pine
161 Xhilda Pinci
162 Ylli Përmeti
163 Zamira Kallço

Jep një mendim
Komentet publikohen direkt pa censurë. Mundohuni ti përshtateni etikës së komunikimit.*
* Administratori rezervon te drejten per te edituar ose fshire komentet
Do a marri Berisha apo do e mbaje Basha drejtimin e PD?