MENU
Thesari.com © 2001 - 2024

Seksi për femrat në moshë është i mirë, por për meshkujt bën keq - Thesari

E Dielë 11 Shtator, 2016
Seksi për femrat në moshë është i mirë, por për meshkujt bën keq

older-couple-sex

Hulumtimet shkencore e kanë konfirmuar dhe hedhin poshtë besimin e përgjithshëm se seksi u bën mirë të gjithëve. Marrëdhëniet e rregullta seksuale në moshën e tretë mund të mbrojë femrat nga problemet e caktuara shëndetësore, mirëpo tek meshkujt mund të ndikojë jo mirë. Meshkujt e moshuar të cilët bëjnë seks më shumë se një herë në javë, rrezikohen shumë nga sëmundjet kardiovaskulare.

Ndërsa gratë e këtyre moshave që thonë se e shijonin seksin, paraqitën rrezik të reduktuar të uljes së tensionit të gjakut. Rezultatet për femrat janë ashtu siç pritej ndërsa te meshkujt ishin befasuese”, - tha profesoresha e sociologjisë, Hui Liu, në Universitetin shtetëror të Michigan.

“Këto rezultate hedhin poshtë besimin e përgjithshëm se seksi u bën mirë të gjithëve. Më shumë rreziqe shfaqën ata burra që thanë se e shijojnë seksin”- shpjegoi Hui Liu.

Në studim u pyetën 2204 persona të moshave 57-85 vjeç. Të njëjtët u pyetën edhe 5 vjet më vonë. Ekziston një perceptim kolektiv se njerëzit e vjetër në moshë humbasin interesin për seks. Por kjo nuk është absolutisht e vërtetë. Studimet tregojnë që këta njerëz mbajnë një jetë seksuale aktive edhe në vitet e vonshme të jetës.

/Telegraf/

Jep një mendim
Komentet publikohen direkt pa censurë. Mundohuni ti përshtateni etikës së komunikimit.*
* Administratori rezervon te drejten per te edituar ose fshire komentet
Do a marri Berisha apo do e mbaje Basha drejtimin e PD?