MENU
Thesari.com © 2001 - 2020

Kultura - Thesari

  Kategoria: Kultura
Sipas një grafike shqetësuese nga "Information is beautiful" për vdekjet e shekullit të 20-të, komunizmi ishte shkaku ideologjik kryesor i vdekjes midis viteve 1900
887   0
Sot në një ditë të shenjtë, siç është kjo e Bajramit, u konsumua një ngjarje në kufijtë e aktit terrorist ndaj Heroit tonë Kombëtar. Nuk jam në gjendje ta ndaj, a ta
843   0
Një hap prapa, gati dy shekuj, për arsimin turk, sipas njoftimit nga ana e Ministrisë së Arsimit të Ankarasë, e cila ka deklaruar se nga 2019 teoria e evolucionit të
976   0
Përsa i përket rastit “Myftaraj-Vllahutin” nuk e marr aspak mundimin të vlerësoj ato ç’ka shkruan zoti Myftaraj për ambasadoren e BE në Tiranë; nëse ai ka gabuar apo
863   0
Në të gjithë botën ushtarakët i qëndrojnë besnik kodit të tyre të nderit, që lidhet me betimin për t’i shërbyer atdhut dhe kombit. Ky është një fenomen që përfshin e
895   0
Hervin Çuli, drejtori i Teatrit Kombëtar ka dalë kundër protestës së opozitës, e cila është përqendruar brenda një çadre të vendosur para Kryeministrisë. Ai ka ironi
858   0
Kreu i bashkisë së Durrësit Vangjush Dako gropos serinë e zbulimeve në Torrën Veneciane, zbulime që sipas ekspertëve mendohet se janë më të hershme edhe se osmanët e
2677   0
Në 25 vjet, në Durrës është bërë një krim në arkeologji. Kështu shprehet arkeologu i njohur Moikom Zeqo, i cili pohon se gjithçka po ndodh përpara institucioneve, që
796   0
Sot në orët e drekës u shua njëri prej patriarkëve më të mëdhenj të poezisë shqiptare, Dritëro Agolli. Shkrimtari kishte ditë i shtruar në spitalin e Sanatoriumit.
1150   0
Nje vit me pare ne te gjithe u ndjeme shume krenare, kur ne pushimin ndermjet dy pjeseve te Koncertit te Pervitshem te Vjenes, u shfaq nje video, ku instrumentisti S
1290   0
Të nderuar drejtues dhe administratorë të Tv Vizion Plus, Po ju drejtoj këtë thirrje në mënyrën më miqësore dhe të sinqertë të mundshme, por edhe si qytetar, si p
917   0
Sundimi i sulltanit Sulejman Kanuni, sipas mendimit të historianëve, konsiderohet si epoka e artë e Perandorisë Osmane. Kufijtë e Perandorisë ishin zgjeruar si asnjë
1365   0
A keni besim se qeveria Rama 2 do e përmirësojë jetën tuaj?