MENU
Thesari.com © 2001 - 2024

Studim statistik: Komunizmi ka vrarë 94 milion njerëz gjatë shekullit të 20-të - Thesari

E Dielë 03 Shtator, 2017
Studim statistik: Komunizmi ka vrarë 94 milion njerëz gjatë shekullit të 20-të

centtury_20_death

Sipas një grafike shqetësuese nga "Information is beautiful" për vdekjet e shekullit të 20-të, komunizmi ishte shkaku ideologjik kryesor i vdekjes midis viteve 1900 dhe 2000. 94 milionë që u zhdukën në Kinë, Bashkimin Sovjetik, Korenë e Veriut, Afganistanin dhe Europën Lindore kapercejnë ndjeshëm 28 milionët që vdiqën nën regjimet fashiste gjatë së njëjtës periudhë.

Gjatë shekullit të kaluar, më shumë njerëz vdiqën si rezultat i komunizmit sesa nga vrasjet (58 milionë) dhe gjenocidi (30 milion) të vendosura së bashku. Numri i vdekjeve të kombinuara të Luftës së Parë Botërore (37 milionë) dhe Luftës së Dytë Botërore (66 milion) tejkalojn totalin e vdekjeve nga komunizmi me vetëm 9 milion.

Më keq akoma kur sheh në pjesën e poshtme djathtas tabelës - Bota Natyrore - tregon vdekjet nga kafshët (7 milionë), fatkeqësitë natyrore (24 milionë) dhe nga zia e bukës (101 milionë). Çuditërisht, të gjitha zitë e bukës në botë gjatë shekullit të 20 kanë ndodhur në vendet komuniste: Kina (dy herë), Bashkimi Sovjetik dhe Koreja e Veriut.

Komunizmi është një vrasës. Dhe ende ka akoma njerëz që thonë se mbështesin idenë.

Link: Grafika origjinale komplete

Burimi: Information is beautiful

Jep një mendim
Komentet publikohen direkt pa censurë. Mundohuni ti përshtateni etikës së komunikimit.*
* Administratori rezervon te drejten per te edituar ose fshire komentet
Do a marri Berisha apo do e mbaje Basha drejtimin e PD?